Tasainen videon kuvanopeus kännyllä

Olen huomannut että minun Samsung S6 kännykkä tekee usein epästabiilia videokuvaa eli kuvanopeus (frame rate) nykii välillä. Kun katson videota kuva kuvalta, näyttää siltä että nykivässä kohdassa on sama ruutu useamman kerran peräkkäin ja tämä näkyy nykäyksenä. Näitä on usein muutama tällainen kohta noin secunnin aikana jotne näyttä siltä että video ikäänkuin sekoaa sekunnin ajaksi. Tätä tapahtuu noin joka kolmannessa clipissä.

Aluksi yritin korjata tätä convertoimalla clipitit handbrake ohjelmalla "constant" framarate muotoon. Mutta tässkin on omat ongelmat. Videon kuvanlaatu huononi ja muunnos kestää kauan. Ja silti jäljelle jää jotain nykimistä.


Nyt keksin kytkeä kännyn lentokonetilaan ennen ja sulkea kaikki ohjelmat ennen videointia. Tämä näyttäisi ainakin alustavasti auttavan tuottamaan vakaampaa videota kun kännyn ja sovellusten ei tarvitse huolehtia verkkoliikenteestä taustalla. Seurataan jatkossa ja raportoin tänne ratkaiseeko tämä ongelman.  - Kokeilin ja ei se itse asiassa auttanut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Snapseed tietokoneella tai mikä vaan mobiiliappi